A képzés célja
A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik speciális szakmai ismereteik birtokában képesek a XXI. századi konyhaművészeti és gasztronómiai speciális igényeknek megfelelő étrendek összeállítására és az ételek elkészítésére.
A program célcsoportja
Szakács, pincér, konyhalány, mixer végezettséggel rendelkező dolgozók, akik bővíteni illetve frissíteni szeretnék a korábban elsajátított tudásukat.
A Képzés területei
- Étlap átszervezése, újratervezése
- Az étlapon lévő ételek elkészítése
- Új ételek elkészítése
- Tálalási tanácsok
- Liszt-, tej érzékeny vendégek kezelése
- Italok ajánlása (alkoholos)
- Koktélok elkészítése
- Kommunikáció a vendéggel
- Vendégkörbővítés
- Gazdálkodási ismeretek
- Rendezvények szervezés
- Munkafolyamatok szervezése, tervezése
- Marketing tevékenység
A cél ezen területen folyamatosan felmerülő problémákat megtalálni és megoldást nyújtani rá. A képzésben részt vevők sok hasznos információt kapnak a szakmáról; a vendéglátóipari egység pedig felfrissül.
A program moduljai
- Ételkészítési ismeretek
- Gasztroenterológiai ismeretek
- Eltarthatósági ismeretek
- Kiszolgálási ismeretek
- Italkészítési ismeretek
- A konyha kialakítása
- Gazdálkodási ismeretek
- Eladást technika,kommunikáció,etikett
- Első segélynyújtási ismeretek
- HACCP rendszer
- VPOP rendszer
A képzésben résztvevő hallgatók elégedettségüket fejezték ki, a képzések jó hangulatban teltek és sokat tanultunk egymástól. Hazánk kiváló szakemberei (chef, grill világbajnok, stb..) emelik a képzés színvonalát.